Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Eurobasket----H απογοήτευση

Το Eurobasket τελείωσε χτες επίσημα παρόλο που για την Ελλάδα είχε τελειώσει μετά τον αγώνα με την Ισπανία.
Γιατι,στην θέση που βρίσκεται η Ελλάδα και με τους παίχτες της να μετέχουν ενεργά στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης(οι περισσότεροι τουλάχιστον), ο στόχος ήταν το χρυσό μετάλλιο, ή έστω το ασημένιο δεδομένου οτι οι Ισπανοί φάνταζαν αχτύπητοι λόγω των επιδόσεών τους εντός και εκτός γηπέδου.

Η κακή απόδοσή της όμως καθ'όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης,εκτός ίσως απο το παιχνίδι με τους Ισπανούς δεν άφηνε πολλά περιθώρια ούτε
για την κατάκτηση της 2ης θέσης αλλα όπως
αποδείχθεικε ούτε και της 3ης.

H Ελλάδα ήταν σε τραγική κατάσταση και έχασε δικαια στον μικρό τελικό.
Κατα την γνώμη μου δεν τίθεται θέμα μή ύπαρξης κινήτρου στον αγώνα με τους Λιθουανούς καθώς εκτός απο το μετάλλιο παιζόταν και η απ'ευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Με την παρούσα κατάσταση και εφόσον δεν αλλάξει τίποτα η εθνική θα αναγκαστεί να δώσει αγώνες στο προολυμπιακό τουρνουά το οποίο αρχίζει τις πρώτες μέρες του Ιουλίου και παίχτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς που έχουν 2 χρόνια χωρίς ξεκούραση σίγουρα θα είχαν ένα επιπλέον κίνητρο να κερδίσουν τους Λιθουανούς ωστε να μην πάνε απο τις ομάδες τους απευθείας στο προολυμπιακό τουρνουά και αμέσως μετά στους Ολυμπιακούς.
Η κακή απόδοση στον μικρό τελικό και η ήττα τελικά ήρθαν σαν επιστέγασμα της γενικής εικόνας της ομάδας σε όλο το Eurobasket.

Κάτι πρέπει να αλλάξει.Η ομάδα χρειάζεται νέα συστήματα στην επίθεση καθώς τα ήδη υπάρχοντα τα έχουν μάθει οι αντίπαλοι με αποτέλεσμα με το ζόρι να φτάνουμε τους 50 πόντους σε κάθε αγώνα.

Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι οτι σε πολλούς αγώνες και μετά απο κάποια χαμένη προσπάθεια όταν δεν έβγαινε κάποιο σύστημα στην επίθεση λόγω της αδράνειας κάποιου απο τους παίχτες,κατα την επιστροφή της ομάδας στην άμυνα υπήρχαν κάποιοι παίχτες(κυρίως τα πρωτοκλασάτα βιολιά) που τα έψελναν σε αυτον που έκανε το λάθος.

Αυτό δεν το είδα σε καμιά άλλη ομάδα κατα τη διάρκεια της διοργάνωσης.



Έλεος...Τί να πει και ο Νοβίτσκι που ήταν μόνος μεταξύ άσχετων στην ομάδα της Γερμανίας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

swstos.. mijn ksexnas omws oti eixame k aposies.(sxortsianiti-fotsi)

Ανώνυμος είπε...

swstos.. min ksexnas omws oti eixame k apousies (sxortsianiti-fotsi)

Ανώνυμος είπε...

kali arxi kai dw...

Ανώνυμος είπε...

kalispera!! kali arxi ipokeimenike file!!

angelos είπε...

sas euxaristw paidia..
kali sunexeia..

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λές john αλλά τι να κάνουμε δεν μπορούμε να είμαστε πάντα πρώτοι. Εδώ ομάδες όπως τις αμερικής τους βλέπεις πολλές φορές και δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους. Η ομάδα πάντως χρειάζεται λίγη ανανέωση. π.χ Κακιούζης σιγά σιγά πρέπει να πάρει σύνταξη. Τέλος πάντων. Το καλό είναι ότι η ομάδα αυτή έχει μέλλον.