Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ


Στη χθεσινή συνεδρίαση το πετρέλαιο άγγιξε το ρεκόρ των 90 δολαρίων το βαρέλι κι απ' ότι φαίνεται θα συνεχίσει αυτή την ανοδική πορεία. Την ίδια στιγμή, τα νέα αυτοκίνητα για το 2007 (Ιανουάριος- Σεπτέμβριος) σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 4,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006 (301.874, εκ των οποίων το 45,6% στο νομό Αττικής).

Τα παραπάνω συντείνουν στην ανάγκη για άμεση εξεύρεση μιας πιο βιώσιμης και λιγότερο κοστοβόρας λύσης. Για σκέψου λίγο.... Πολύ σε βοήθησα.... Α μπράβο.. ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Αφορμή για το post στάθηκε το critical mass ride. Ούτε εγώ το είχα ξανακούσει, αλλά νομίζω πως εισάγει κάτι νέο στο αστικό καταστημένο. Ειδικότερα,
Η γενική ιδέα του critical mass είναι μία μαζική βόλτα με ποδήλατα, ξεκινώντας από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης κάθε μήνα, μια συγκεκριμένη μέρα. Σίγουρα ο σκοπός δεν είναι η ταχύτητα σε μια τέτοια βόλτα, αλλά κυρίως η προβολή του ποδηλάτου. Είναι μια γιορτή για το ποδήλατο στους δρόμους. Το critical mass ride δεν έχει οργανωτές, ούτε αρχηγούς. Όποιος είναι μπροστά χαράζει την πορεία που θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Σε κάθε πόλη, κάποιοι ποδηλάτες επέλεξαν μια ημέρα και μια ώρα, την κοινοποίησαν και έτσι γεννήθηκε το critical mass ride! Όταν μαζευτεί μια κρίσιμη μάζα ποδηλάτων στον τόπο συνάντησης την ημέρα και ώρα του ραντεβού, τότε το critical mass ride ξεχύνεται στον δρόμο, διεκδικώντας ένα μέρος του.
Για περισσότερα http://www.criticalmass.gr/

Το critical mass ride της Αθήνας ξεκινάει κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 18:00 από την πλατεία Συντάγματος, δίπλα στο σιντριβάνι και του Πειραιά κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα στις 18:00 από την πλατεία Κοραή, δίπλα στη σκακιέρα.

2 σχόλια:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Ρε που φτάσαμε...αντε και με πατηνια μετα απο 10 χρονια..

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ!
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ!