Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ..ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ...ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ:

Βύρων Πολύδωρας,
πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης

''Η εγκληματικότητα μειούται, όχι σημαντικά, αλλά μειούται''

Αναστάσιος Δημοσχάκης,
αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

''Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα εγκληματικότητας. Οι Έλληνες πάσχουν από εγκληματοφοβία''

ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ:

Την έκρηξη της εγκληματικότητας και την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση που συνέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με αποδέκτες τους διοικητές αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων Ασφαλείας.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της έκθεσης αποκαλύπτουν αύξηση ακόμη και 400% (!) σε σύγκριση με το 2006 σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου. Το έγκλημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, έχει μεταφερθεί και σε περιοχές που μέχρι πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν ιδιαίτερα ασφαλείς. Σπέτσες, Αίγινα, Νέα Σμύρνη, Χολαργός, Κηφισιά, Νέα Μάκρη, Νέο Ψυχικό, Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Ωρωπός, Παλαιό Φάληρο, Βύρωνας και Παιανία καταγράφουν πλέον ρεκόρ εγκληματικότητας.
Στην έκθεση- βόμβα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής υποστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας παραδέχεται πως υπάρχει «απογοητευτική» δραστηριότητα σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής αλλά και σημαντική αύξηση της εγκληματικότητας, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που επανειλημμένως έχουν υποστηρίξει το αντίθετο. Στην απόρρητη έκθεση, με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2007, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής αποκαλύπτει ποια είναι τα πραγματικά ποσοστά της εγκληματικότητας στο Λεκανοπέδιο.

Οι κλοπές οχημάτων στο πρώτο οκτάμηνο του 2007 παρουσίασαν αύξηση 9,1%, οι κλοπές- διαρρήξεις αυξήθηκαν κατά 7%, ενώ οι ληστείες τραπεζών επίσης αυξήθηκαν κατά 17,2%. Μείωση σε ποσοστό 2,8% καταγράφεται μόνο στις ληστείες. Ωστόσο, τα ποσοστά εξιχνιάσεων είναι τραγικά λίγα, όπως εκτιμούν και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Μόλις το 9% των κλοπών και διαρρήξεων που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου της Αθήνας εξιχνιάζεται. Παρόμοιο είναι το ποσοστό εξιχνιάσεων για κλοπές και διαρρήξεις που διαπράττονται στη βορειοανατολική Αττική.
Ο κ. Μπούτσικας επίσης παραδέχεται πως πολλές φορές οι αστυνομικοί δείχνουν αδιαφορία και τους κατηγορεί για δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία αλλά και ότι αντιμετωπίζουν με κακό τρόπο το θύμα.
(απόσπασμα απο την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ)

ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ....:
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ...??????

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KAI NA ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ 77% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ..ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΑ ΒΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ.

Laplace είπε...

σεμνά κ ταπεινα..

agiannis είπε...

Λογικό είναι οι εγκληματίες εδώ βρίσκουν περισσότερο ψωμί απότι οπουδήποτε αλλού