Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 77- 85


Σάββατο χθες και η ομάδα του ypokeimenikos βρέθηκε στα γήπεδα για να σας μεταφέρει τον παλμό της 9ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ (πςςςς.. ωραίο δεν ακούγεται;).
Έτσι, ο agiannis κι εγώ βρεθήκαμε στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Πήραμε τα αναψυκτικά μας, καθήσαμε αναπαυτικά στις μπλε (σαν ρομαντικοί του καλού μπάσκετ) και απολαύσαμε... καλό μπάσκετ; δε θα το 'λεγα.

Απ' την άλλη κακό δεν ήταν σίγουρα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια μικρή υπεροχή του Ολυμπιακού, που επέβαλλε το ρυθμό του μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο μεταφράζεται στο κλασικό άναρχο αγαπημένο μπάσκετ του Γκέρσον, με ζώνες στην "χαλαρή" άμυνα και επιθέσεις βασισμένες περισσότερο σε ατομικές προσπάθειες και συστήματα για τρίποντο απ' τον ελεύθερο παίχτη. 38- 49 το σκορ στην ανάπαυλα και ήδη είχε αρχίσει να μυρίζει κάτι από κατοστάρα..
Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν κι οι "ερυθρόλευκοι" κι επαναπαύτηκαν.. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον... γηπεδούχο. Η άμυνα στα 3/4 του γηπέδου, τα εύστοχα τρίποντα των Έιβερι και Γουέσον αλλά και η βοήθεια απ' την εξέδρα έκαναν το βράδυ των Πειραιωτών κατι παραπάνω από εφιαλτικό κι έδωσαν στην ΑΕΚ προβάδισμα 2 πόντων. Τελικά, η εμπειρία των παικτων του Ολυμπιακού σφράγισε τη νίκη με 85- 77 και ανέβασε, για λίγο, τους ερυθρολεύκους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι πολλές απουσίες (Γούντς, Γκριρ, Μαυροκεφαλίδης) πονοκεφαλιάζουν τον Γκέρσον και δημιουργούν προβλήματα στο στήσιμο της ομάδας και την εφαρμογή των συστημάτων (όπου υπάρχουν αυτά).
Η ομάδα της ΑΕΚ ξεκινά μια καινούρια προσπάθεια, η διοίκηση το στηρίζει και το προβάλλει, το μόνο που μένει είναι μία μεγαλύτερη υποστήριξη από τον κόσμο. 2.000- 2.5000 θεάτες φαντάζουν λίγοι για την κρισιμότητα τέτοιων αγώνων.
Η διαιτησία, στο σημερινό παιχνίδι, υπέπεσσε σε 1- 2 εξώφθαλμα παραπτώματα, αλλά φυσικά δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα.
Το ραντεβού των δύο ομάδων ανανεώνεται για το επόμενο Σάββατο, στο ΟΑΚΑ, για τον αγώνα του κυπέλλου.


3 σχόλια:

agiannis είπε...

Εγώ πάλι είδα οτι η διαιτησία επηρέασε το αποτέλεσμα...
Τις κρίσιμες φάσεις και όταν η ΑΕΚ βρισκόταν κοντά στο σκόρ τα σφυρίγματα ήταν υπέρ του ΟΣΦΠ.
Για την άμυνα του ΟΣΦΠ τί να πούμε..?Εδώ ο ίδιος ο Γκέρσον δήλωσε οτι στις προπονήσεις δουλεύουν μόνο την επίθεση...
Απο την ΑΕΚ με εντυπωσίασε μόνο ο Κυρίτσης καθώς δεν τον είχα σε μεγάλη υπόληψη..
Είχα βέβαια και την κρυφή ελπίδα να δώ τον προπονητή της να τραβάει την φανέλα των παιχτών του ΟΣΦΠ όταν πήγαιναν για τρίποντο,όπως είχε κάνει στον αγώνα με τον ΑΓΟΡ,αλλα δυστηχώς τώρα δεν το έκανε...

angelos είπε...

loipon.. faseis- faltsosfurigmata:
1h vimata tou printezi, den dinontai, xanei to kalathi, rimpaount i aek.
2h mpasimo apo ta deksia, tapa tou sy, me ton eivery na kanei tautoxrona faoul apo pisw.. kata ti gnwmi mou swsta sfurixtike..
3h prospoiisi gia triponto tou papamakariou, sikwnetai o amuntikos k sto katevasma sikwnetai k o papamakarios gia na kerdisei tis 3 voles.. s olo ton kosmo ginetai ki as min eixe proupotheseis to sout..

Burcu είπε...

συγχαρητήρια one more time!:))
(even AEK is half Turkish)