Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Έφυγε ο Χιθ Λέτζερ

Πέθανε από υπερβολική δόση υπνωτικών





Απότομα κόπηκε η ανοδική πορεία του ηθοποιού Χιθ Λέτζερ. Αν και μόλις 28 χρονών, είχε σχεδόν κατακτήσει το Χόλιγουντ με τις συμμετοχές του σε ταινίες που έκαναν αίσθηση. Κι ενώ το αστέρι του μεσουρανούσε, ο ίδιος επέλεξε το μονόδρομο. Πέθανε από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

Έχοντας στο ενεργητικό του μία υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία "Brokeback Mountain" του Ανγκ Λι και μια ανοδική πορεία με ρόλους σε ταινίες που έγιναν εμπορικές επιτυχίες, ο Χιθ Λέτζερ είχε πραγματικά όλες τις προϋποθέσεις για να κατακτήσει τον κόσμο του Χόλιγουντ.
Δεν το εκμεταλλεύτηκε όμως. Πέθανε πιθανότατα από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.
Ο αυστραλιανής καταγωγής 28χρονος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν από την οικιακή βοηθό του και μία φυσιοθεραπεύτρια. Οι άνδρες της αστυνομίας που έσπευσαν στο διαμέρισμα του 28χρονου σταρ μετά την κλήση της οικιακής βοηθού βρήκαν το άψυχο σώμα του Χιθ Λέτζερ γυμνό, να κείτεται στο κρεβάτι και δίπλα ένα μπουκαλάκι συνταγογραφημένα χάπια για τον ύπνο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποια εμφανής ένδειξη, που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτοκτόνησε.
Την εκδοχή της αυτοκτονίας απέρριψαν, εξάλλου, από την πρώτη στιγμή οι γονείς του, που πληροφορήθηκαν τα δυσάρεστα νέα στη μακρινή Αυστραλία, κάνοντας λόγο για "τραγωδία" και "ατύχημα". "Είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι και σοκαρισμένοι από αυτό το ατύχημα. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τους οικείους του και ζητάμε από τα Μέσα Ενημέρωσης να σεβαστούν την προσωπική τους ζωή και να αποφύγουν τυχόν υποθέσεις μέχρι να γίνουν γνωστά όλα τα στοιχεία του θανάτου του", ανέφερε σε σύντομη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του Λέτζερ, Μάρα Μπούξμπαουμ.

Τα είχε όλα...
Ο ταλαντούχος ηθοποιός θεωρείτο ένας από τους ραγδαία ανερχόμενους σταρ του Χόλιγουντ. Γνωστός αρχικά από τη σχέση του με τη συμπατριώτισσά του ηθοποιό, Ναόμι Γουότς, ο Λέτζερ γνώρισε στα γυρίσματα του Brokeback Mountain τη Μισέλ Ουίλιαμς, γυναίκα του στην ταινία, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την ηλικίας δύο ετών Ματίλντα. Ζούσαν μαζί στο Μπρούκλιν μέχρι πέρυσι, που ανακοίνωσαν το χωρισμό τους.
Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του με εμφανίσεις και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε εμπορικές ταινίες όπως "Δέκα πράγματα που μισώ σε σένα", "Ο πατριώτης" (στο πλευρό του Μελ Γκίμπσον) και "Ο θρύλος ενός ιππότη", ο Λέτζερ επιχείρησε μια στροφή σε πιο ποιοτικούς ρόλους το 2001, εμφανιζόμενος στη δραματική ταινία "Ο χορός των τεράτων" στο πλευρό της Χάλι Μπέρι και του Μπίλι Μπομπ Θόρντον.
Το 2005 ήταν η χρονιά της παγκόσμιας αναγνώρισης για τον Λέτζερ, που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Τζέικ Γκίλενχαλ στην πολυσυζητημένη ταινία "Brokeback Mountain" του Ανγκ Λι. Η συμμετοχή του τού χάρισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Οι "Αδερφοί Γκριμ" (με τον Ματ Ντέιμον και τη Μόνικα Μπελούτσι) και "Ο Καζανόβας", στο πλευρό της Σιένα Μίλερ, ήταν οι άλλες δύο ταινίες, με τις οποίες ο Λέτζερ έκανε αίσθηση μέσα στην ίδια χρονιά.

Οι τελευταίοι ρόλοι
Σε έναν από τους τελευταίους του ρόλους ο Λέτζερ ήταν ένας από τους πολλούς ηθοποιούς που ερμήνευσαν τα διαφορετικά πρόσωπα του Μπομπ Ντίλαν στην ταινία "I'm not there" του Τοντ Χέινς, που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.
Εντός του 2008 θα προβληθεί επίσης η πολυαναμενόμενη περιπέτεια "The Dark Knight", συνέχεια των περιπετειών του "Μπάτμαν", με τον Κρίστιαν Μπέιλ στον ομώνυμο ρόλο και τον Λέτζερ ως Τζόκερ, σε ένα ρόλο στον οποίο εμφανίστηκε παλαιότερα ο Τζακ Νίκολσον."Είχα τόσο μεγάλες ελπίδες γι' αυτόν. Είχε μόλις απογειωθεί και η απώλειά του σε μια τόσο νεαρή ηλικία είναι ένα τραγικό γεγονός", δήλωσε ο Μελ Γκίμπσον, που είχε παίξει το ρόλο του πατέρα του Λέτζερ στην ταινία "Ο πατριώτης".

3 σχόλια:

Ektoras είπε...

Ti soi atuxhma einai to na pareis ena mpoukali upnotika???

O zaxopoulos na ta blepei poy oyte na aytoktonisei den katafere... :D

yiota είπε...

Den einai akrivws atyximata auta ektora.. To thes kai to kaneis.. to gia poio logo.. kaneis den xerei..!!!


Krima pantws..Htan apo tus agapimenus mu xenous Hthopoious!!

Laplace είπε...

nai to ematha,krima..