Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ,ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.........

Διάβασα που λέτε το άρθρο του Χιώτη(ο εκβιαζόμενος) στο ΒΗΜΑ και στο Lupus Cynodictus και μου γεννήθηκαν οι εξής απορίες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου :
''Περί τα τέλη του 2006 πληροφορήθηκα από συναδέλφους ότι ένα συγκεκριμένο blog, το press-gr. blogspot.com, φιλοξενεί υβριστικά σχόλια σε βάρος μου διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις για την επαγγελματική μου συμπεριφορά, αλλά και για την οικογενειακή μου κατάσταση.''
Σύμφωνα πάντα με τα όσα λέει του εστάλθησαν τα εξής mail προκειμένου να σταματήσουν τα αρνητικά σχόλια εις βάρος του.

«Βασίλη, ετοίμασε 30.000 ευρώ για ναμην ξαναέχεις πρόβλημα με το press-gr. Αλλιώς έχεις πολλά να δεις ακόμη...Να είσαι έτοιμος για όλα» ανέφερε το e-mail που έφερε την υπογραφή «killman».

«Τα χρήματα σε πακέτο θα τα δώσεις. Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.ΟΚ;Θα μιλάμε με mail.Πρόσεχε μη σου φύγει κουβέντα... Εγώ βλέπω...»

Εδώ αρχίζουν να δημιουργούνται και οι απορίες μου.Εφόσον έχει τα email στην κατοχή του και εφόσον σε κάθε εισερχόμενο mail που λαμβάνει κάποιος υπάρχει το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει ποιός το έστειλε(το IP) και εφόσον ομολογουμένως η διαδικασία για να εντοπιστεί δεν είναι κάτι πολύπλοκο,για ποιόν λόγο δεν ψάχνει να βρεί την τοποθεσία του προσώπου που έγραψε το mail και να κινηθεί νομικά... Με λίγα λόγια γιατί δεν κινήθηκε για να βρεί αυτόν που του έστειλε το mail αλλα κίνησε θεούς και δέμονες για να αποκαλύψει τους ιδιοκτήτες του press-gr.? Και πώς θα συνδέσει τον οποιοδήποτε εμπλεκόμενο στο press-gr με τα email.? Χτές τον άκουσα να λέει οτι είναι δυσαρεστημένος με κάποια δυσφημιστικά σχόλια που αναρτήθηκαν. Πρώτα απ ολα κανείς δεν είναι αναγκασμένος να φιλτράρει τα σχόλια που γίνονται στο blog του.Οτι και να λένε αυτά. Επίσης όπως του ανέφερε και ο προιστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος :
'' δεν μπορεί να επιδιώξει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών επειδή η συκοφαντική δυσφήμηση διά του Διαδικτύου είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα''.
Εφόσον ισχύει αυτό με ποιό σκεπτικό άρεται το απόρρητο και γίνονται οι έφοδοι στα σπίτια των δημοσιογράφων του press-gr δεν μπορώ να καταλάβω.Δηλαδή αν κάποιος τρελός στείλει στον πρωθυπουργό mail που να λέει οτι το ypokeimenikos.blogspot.com θέλει 1 εκατομμ. προκειμένου να μην δημοσιεύσει επίμαχο video....Tί θα κάνει αυτός? Θα κάνει μήνυση σε μας?Η στον αποστολέα??? Τέλος εφόσον είναι μηνύσιμα τα υβριστικά σχόλια σε βάρος του ιδίου οι παρακάτω δηλώσεις του τί είναι?
''Με άλλα λόγια, έχει διαπιστωθεί ότι στη διασπορά ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων συμμετείχαν και πολιτικοί που είχαν όφελος από τη συκοφάντηση πολιτικών αντιπάλων τους. Ισως μάλιστα αποδειχθεί ότι κάποιοι μισθοδοτούσαν ορισμένους από τους δημοσιογράφους που εμπλέκονται στην υπόθεση.''

Εφόσον δεν θέλει ελευθερία λόγου ο τύπος ας υποστεί και αυτός τις συνέπειες.
Προσωπική εκτίμηση είναι οτι ψάχνανε απο καιρό μια αφορμή για την επιβολή νόμου καλουποποίησης των απόψεων των Blogger και τώρα βολεύτηκαν μια χαρά με αυτό το παραμύθι......

7 σχόλια:

Giannis Kafatos είπε...

έφυγε η λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιος προλάβει!Δες τοΤ-Shirt Story μου για το θέμα!
keep blogging!

Sandy Cheeks είπε...

@ agiannis
Πολύ μου άρεσε το άρθρο σου.

Laplace είπε...

φιλε συμφωνουμε!πολυ καλο αρθρο μπραβο!

irene είπε...

agianni ,
σε δίνω 3 μέρες καιρό να με στείλεις 50,000€ αλλιώς θα σε θάψω στο μπλογκ μας!!
ε τι μόνο οι άλλοι θα απειλούν;;
σε δεσμίδες των 20€ κ 10€ παρακαλώ ..
ξέρω , τώρα έχεις χάσει τον ύπνο σου ε;; :)

agiannis είπε...

irene πρέπει να μου στείλεις email...Αλλιώς δεν πιάνεται για πραγματικός εκβιασμός...Φαντάζομαι οτι τα λεφτά θα πάνε για την ενίσχυση της ομάδας με μια καλή μεταγραφή ε???...καθότι ΑΕΚτζού όπως είδα στο τρίτο μάτι...

angelos είπε...

ti fovasai re agianni? de tha vroume ena tropo na tous ta xwnoume pali?

palalos είπε...

αυτο ακριβως...απλα εψαχναν μια αφορμη....