Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Και όπως όλα τα ΚΑΛΑ τελειώνουν, έτσι τέλειωσε και η φοιτιτική μου ζωή!! Ερχόμενη στη Κύπρο έλαβα και εγώ το περιβόητο χαρτί από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (αφού είχα ήδη πάρει αναστολή 4 χρόνων λόγω σπουδών στο εξωτερικό), να υπηρετήσω και γώ με την σειρά μου τη "μαμά πατρίδα"!

Η Πολιτική Άμυνα είναι σήμερα μια οργανωμένη Δύναμη σε όλες της περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κύρια αποστολή της είναι η εκτέλεση διάφορων ανθρωπιστικών έργων που αποσκοπούν στο να προστατεύουν τον άμαχο πληθυσμό και τις περιουσίες τους από τους κινδύνους και να τον βοηθήσουν να ανακάμψει από τις άμεσες επιπτώσεις συμφορών ή εχθροπραξιών.

Στην Πολιτική Άμυνα υπηρετούν συνήθως πολίτιδες που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους καθώς και άντρες οι οποίοι αποδεσμεύονται από τις υποχρεώσεις τους στην Εθνική Φρουρά. Η θητεία στην Πολιτική Άμυνα διαρκεί δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, τα υπόχρεα μέλη παρουσιάζονται, σε μέρες και ώρες που όριζονται, σε εγκαταστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για εκπαίδευση και ασκήσεις.

Δύο χρόνια είναι και αυτά! Θα περάσουν, πού θα πάνε..;;;;;

5 σχόλια:

Burcu είπε...

that's very kind of you yiota!As a Turk, i am proud of having a cypriot friend like you;)
my best wishes with you...

yiota είπε...

:) Thx a lot burcu!! I am glad I can do that, although it is a very difficult period for me!!

angelos είπε...

fantaraki dld... kanete k skinakia?

yiota είπε...

:) yeah!!
lol!! haha!!! oxi admin mu.. tetoia den kanoume!! ta afinoume se sas auta!! :op

Laplace είπε...

kana video apo mesa kykloforei? :P

h einai pronomio mono twn andrwn? :P